Monday, June 26, 2017

LEGO City 60159 Obrnený transportér do džungle Recenzia


Lego obohacuje sériu City novou letnou témou pre rok 2017. Je ňou dlho očakávaná džungľa. Presnejšie povedané prieskum džungle a dobrodružstvo s ním spojené. Môžete očakávať nové prieskumné vozidlá, plavidlá, helikoptéry, mnoho terénných doplnkov a samozrejme viac či menej nebezpečné zvieratá ktoré v džungli žijú. Začnem setom číslo 60159. Set s názvom obrnený transportér do džungle obsahuje celkom 378 kociek,. Cenovka je na 29,99 € a mnohých isto zaujíma, či to stojí za to.


Balenie obsahuje tri balíčky. V prvom nájdeme minifigúrky a malý transportér. Minifigúrky sú celkom dve plus čierny panter. Žena fotografka s vlasmi zviazanými do drdolu. Odvážny prieskumník so šiltovkou a mačetou. A nakoniec možno dôvod prečo si tento set zaobstarať, čierny panter.  Je verný svojej veľkosti v porovnaní s minifigúrkami. Hlavou a telom sa dá hýbať a tak je hračkou dostať pantera do rôznych pozícií. Set ešte obsahuje červeného mega pavúka.


Prvé vozidlo je jednoduchá štvorkolka. Na zadnú časť sa dá pripnúť bednička s príslušenstvom. Obsahuje napríklad mínohladačku resp. detektor kovov, vysielačku, fotoaparát a jedno kuracie stehno na odlákanie pantera. Štvorkolka je otvorená bez strechy, tvar pekne dopĺňajú široké kolesá.

Druhým dôvodom pre kúpu setu je transportér. Transportér má vzadu pásový pohon a v predu mega kolesá. Pásy sú postavené dômyselne a otáčajú sa aj na klzkom povrchu. Ich pohyb zabezpečujú skryté vnútroné kolieska s gumičkami. Pohyb je plynulý a nezadrháva sa. Predný ochranný rám sa nemá problém predierať hustou džunglou. Osvetlenie zabezpečujú štyri reflektory nad strechou. Zadná korba je otvorená a priestor sa môže využiť, či už pre posádku alebo príslušenstvo. Trasportér má navyše vzadu reťaz na ťahanie ťažkých bremien. Toto vozidlo fakt parádne vyzerá a skvele zapadá do farebnej schémy džungle.


Posledným prvkom je malá svätyňa ktorá obsahuje skrytý poklad. Ten však nie je zadarmo a na záujemcov číhajú nástrahy v podobe nepríjemného stretu s tarantulou. Prípadne ešte aj panter môže byť proti.


Za seba hodnotím tento set veľmi kladne. Transportér je skvele spracovaný. Pásový pohon funguje plynulo. Štvorkolka neurazí. Hlavným ťahákom je panter a svätyňa poskytne tiež kopec zábavy. Odporúčam všetkým priaznivcom Indiana Jonesa.






No comments:

Post a Comment